دل پیچه کودکان

ساخت وبلاگ

امکانات وب

 درد شکمی کودکان یا دل دردهای آنها مساله نسبتا شایعی است و گاهی باعث نگرانی والدین می شود . هنگامی که کودکی درد شکم دارد باید ببینیم که مدت زمان دل دردش چقدر بوده ؟ سن کودک چقدر است ؟ شدت دل درد چگونه است ؟ محل دل درد کجاست ؟ علامتهای دیگری که همراه دل درد است چه چیزهایی است ؟ تا با استفاده از این موارد بتوانیم به راحتی به تشخیص برسیم . بعنوان مثال در مورد سن باید بدانیم که در سنین مختلف علت دل درد می تواند متفاوت باشد مثلا در یک شیرخوار زیر سه ماه که هر شب چند ساعت گریه می کند و پاهایش را به سمت شکم جمع می کند و باعث بیدار خوابی والدین و حتی همسایه ها می شود قلنج یا کلیت شیرخوارگی وجود دارد که احتیاج به گذشت زمان دارد و فقط باید به خانواده اطمینان داده شود که مشکلی ندارد و این امر بعلت خوردن هوای زیاد و جمع شدن گاز زیاد در روده های کودک بوجود می آید که نمی تواند آنرا دفع کند یا بصورت ( آروق زدن ) یا بادگلو و از روده نمی تواند آنرا دفع کند که باعث دل درد و بیقراری در او می شود و این دل دردی که هر شب تکرار می شود و در روزهای بعد کودک کاملا سالم است و گاهی ممکن است همراه با استفراغ باشد نگران کننده نیست و به آن قولنج شیرخواران گفته می شود که اقدامات ساده ای مثل گرفتن هوای خورده شده ، نگه داشتن کودک روی شانه یا روی دست بصورتیکه روی دست ما تحت فشار باشد خیلی کمک کننده است . 
یا اگر شیرخوار پسری بطور ناگهانی دچار درد شدید شکم و استفراغ شود حتما باید از نظر فتق معاینه شود ، چون ممکن است کودک فتق ناحیه رانی داشته باشد و دچار انسداد روده شده باشد که فتق اگر به موقع تشخیص داده نشود می تواند بسیار خطرناک باشد . 
اگر دل درد کودک طولانی مدت و مزمن باشد حتما بایستی به رشد کودک ، وجود کم خونی ، وجود علائم دیگر همچون اسهال و استفراغ ، سردرد ، تشنج ، یبوست ، وجود خون در مدفوع توجه داشته باشیم و همچنین دردی که شبانه کودک ما را از خواب بیدار کند هم خیلی مهم است و باید به آن توجه داشته باشیم . مثلا اگر کودکی همراه با دل دردش ، در مدفوعش خون وجود داشته باشد که همراه با اسهال و کم خونی باشد حتما باید از نظر بیماری های التهابی روده مثل کلیت های زخمی یا کلیت آلرژیک بررسی شود . اگر کودکی درد شکم شبانه داشته باشد که او را شب از خواب بیدار کند ، حتما از نظر زخم های معده واثنی عشر باید به فکر باشیم . 
اگر کودکی همراه دل دردش سر درد داشته باشد و سابقه میگرن در پدر یا مادر وجود داشته باشد این درد شکمی کودک می تواند از نوع میگرن شکمی باشد که درمان خاص خودش را دارد . 
کلا در کودکانی که بخاطر درد شکم به داکتر مراجعه می کنند حتما یک معاینه دندان لازم است و باید توجه کنیم که گاهی کودکانی هستند که تمام دندانهای شان پوسیدگی شدید دارد ، دچار آبسه شده ، یا دندانهایشان را کشیده اند یا افتاده است و به علت اینکه دندان درد دارند و نمی توانند غذا را خوب بجوند ، آنرا درسته قورت می دهند که باعث سوء هاضمه و دل درد در آنها می شود بنابراین اگر کودک مشکلات دندانی داشته باشد دندان هم می تواند یک عامل ایجاد دل درد باشد.
بعضی از کودکان شیر زیادی مصرف می کنند که ممکن است دل دردشان بر اثر مصرف شیر زیاد باشد خصوصا در کودکانی که دچار کمبود آنزیمی به نام لاکتاز هستند ، این لاکتاز باید لاکتوز شیر را تجزیه کند و از آنجا که در این کودکان این آنزیم وجود ندارد لاکتوز شیر بصورت دست نخورده وارد روده می شود و بعد باعث نفخ و دل درد در کودک می شود که به آن عدم تحمل به شیر می گوییم . بنابراین در چنین کودکانی یا باید شیر حذف شود و یا باید از داروهایی استفاده شود که آنزیمی داشته باشد که بتواند شیر را تجزیه کند . 
کودکانی که دچار یبوست مزمن هستند اکثرا بعلت تجمع گاز و مدفوع در روده ها ممکن است دل درد مزمن داشته باشند که برای این موارد هم حتما باید درمان های خاص آن را انجام دهیم . گاهی در شروع اسهال و استفراغ های کودکان ممکن است دل دردهای شدید ، ، پیچش و دل پیچه دیده شود که واقعا نگران کننده است.
اگر اسهال های کودکان ، میکروبی یا خونی و یا آمیبی باشد ممکن است دل درد و پیچش در آنها بیشتر شود . بعضی از کودکان به بعضی از مواد غذایی یا داروها حساسیت دارند و با خوردن آنها دچار دل درد می شوند مثلا با خوردن شیر یا گوجه فرنگی یا بادمجان یا با مصرف داروهایی مثل بعضی از آنتی بیوتیکها و مسکن ها ممکن است که در این کودکان دل درد ایجاد شود که در اینگونه موارد از مادر پرسیده می شود که از چه داروهایی برای کودکش استفاده کرده است . بعنوان مثال داروهایی مانند آسپرین یا شربت بروفن یا قرص ایبوبروفن یا بعضی از آنتی بیوتیکها مثل اریترومایسین و ... می تواند باعث دل د درد و گاهی اسهال در کودکان شود . در اینگونه موارد اگر از مادر بپرسیم از چه داروهایی برای کودکش استفاده کرده می توانیم به تشخیص برسیم.
گاهی اوقات ممکن است که براحتی با عوض کردن دارو و یا تغییر نوع آنتی بیوتیک ، دل درد کودک برطرف شود و برای خانواده مشکلی وجود نداشته باشد . 
بطور کلی اگر برای دل درد کودکان یک معاینه دقیق یا یک شرح حال دقیق انجام شود معمولا به تشخیص می رسیم و جای نگرانی وجود ندارد .

مدیر بلاگ چرا وبمو مسدود کردی ازار داشتی ...
ما را در سایت مدیر بلاگ چرا وبمو مسدود کردی ازار داشتی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ارلا جون sadaf1000 بازدید : 940 تاريخ : جمعه 17 خرداد 1392 ساعت: 21:36

لینک دوستان

نظر سنجی

نظر شما درمورد وبلاگ کلبه محبت .چیست

خبرنامه